MESTARIEN LIIGA by TEEMU – LOPPUPELEISSÄ


Olet varmasti kuullut jonkun sanovan, että mistä jossain asiassa on loppupeleissä kyse. Teemua kuunnellessa ja seuratessa ei voinut olla ihmettelemättä sitä elämisen vimmaa mikä häneen oli asennettu. Sama voima löytyy biologiamme myötä meistä jokaisesta. Meidät on luotu SELVIYTYMÄÄN! Se miten mieli tuon voiman käyttää hyväkseen eli muuttaa psyykkiseksi energiaksi on kaiketi seurausta siitä miten olemme elämäämme kohdanneet ja kasvaneet. Olemmeko joutuneet onnistumisten lisäksi ehkäpä käymään polvillaan ja ryvettyneet meitä suurempien voimien edessä siltikin nousten omille jaloillemme ja jatkaneet matkaa pyyhkien tomut harteiltamme. Teemun elämässä oli jo lapsuudessa ollut syöpä, jonka hän selätti. Uskon, että se oli yksi syy siihen miksi tämän nuoren miehen mielessä oli kasvanut jotain niin suurta, että se pisti minut pysähtymään ja oppimaan häneltä muutaman tärkeän seikan. Ne halusin vielä kaikille jakaa.

 

 

Teemulta oppineena, kun löydät sellaisen sun kehoa liikuttavan muodon mistä pidät, niin tee sitä. ELÄMÄSSÄ KUULUU OLLA LIIKETTÄ ja harrastuksia, jotka saa sut voimaan hyvin ja hyvälle mielelle. Muista että se liike saa sut paremmalle fiilikselle! Teemulle vuonna 2009 joululahjaksi ostettu salikortti antoi alkusykäyksen sille että hän tuli treenaamaan viikosta toiseen. Sali toi sopivaa haastetta kaverin elämään ja ystäviä löytyi salin vakiokasvoista. Biljardi oli myös Teemulle tärkeä harrastus ja uskon että hän siinäkin tarvittaessa pisti kaikkensa peliin.

 

ELÄMÄSSÄ KUULUU MENNÄ ETEENPÄIN. Ei jäädä liiaksi miettimään miksi minulle on käynyt näin tai niin. Se mitä on käynyt voi olla sulle voimavara, jos voit sen niin nähdä. Teemu ei koskaan antanut lapsuudenaikaisten hoitojen vaikuttaa salitreeneihin, vaikka niillä varmasti oli vaikutusta fyysiseen suorituskykyyn. Hän ei jäänyt voivottelemaan. Vatsalihakset välillä kipuilivat ja hartiat jumittuivat, mutta eikun katse kohti parempaa oloa vain! Se sun keho on se sun parhain keho, joten käytä sitä niin, että se on sulle sopivan vahva. Teemun sanoin ”se on se kroppa joka sut nostaa sieltä sairaalapetistäkin ylös!”

 

ELÄMÄSSÄ SUN TÄRKEIN JA ENSISIJAINEN TEHTÄVÄ ON ELÄÄ! Tämä on isoin juttu, jonka Teemu minulle opetti. Loppuun asti tärkeintä on elää eli tehdä niitä asioita joita pystyy ja joista nauttii. Vielä viimeisellä viikollakin Teemu kävi salilla, katsomassa korispeliä, seurasi biljardia telkusta ja vietti aikaa perheensä ja ystävien kanssa. Kyllä ihminen saa valmistautua kuolemaansa, mutta ethän tee sitä joka päivä. Sun tärkein tehtävä on elää sun näköistä elämää niin pitkään kuin vain suinkin jaksat ja pystyt.

 

 

teemu

Teemu sanoi minulle syksyllä kun juteltiin hoitojen etenemisestä että ”sairaalassa mä mietin leikkauksen jälkeen että mä oon valmis kuolemaankin, jos en saa elää sellaista elämää jota haluan. En ole valmis enään elämään syövän mukaista elämää vaan haluan että elämässä on jotain muutakin”. Teemulle tämä tarkoitti sitä että hänellä oli työpaikka, oma asunto, perhe, kaverit ja omat harrastukset eli OMAN NÄKÖINEN ELÄMÄ. Tämä veti minut jotenkin ihan sanattomaksi ja mietteliääksi. Oikeasti tämä 26 vuotias kundi, joka taistelee elämästään sanoo ilman ilmeenkään värähtämistä että on valmis myös kuolemaan, jos elämällä ei ole muuta tarjottavaa kuin syöpähoidot. Hän oli sen miettinyt valmiiksi kuultuaa uudesta sairaudestaan. Silloin ymmärsin että ne elämän yksinkertaisimmat asiat on niitä joita kannattaa tavoitella ja jotka on usein täysin riittäviä. Ajatella, että tässä minulla on kaikki mitä tarvitsen ja tällaisena minä elämäni haluan. ELÄMÄSSÄ voi siis tehdä RAUHAN kuolemankin kanssa ja silti ELÄÄ loppuun asti SISUPUSSIN vimmalla!

 

 

Teemujamiika

 

Loppupeleissä ei ole enään mitään pelejä tai oikeastaan koskaan elämä ei ole peliä. Tämä on totisinta totta joka hetki. Tätä ei voita kukaan, ole kaikista paras tai saa mukaan pokaaleja. Mieti siis tarkkaan miten ja kenen kanssa voit kulkea matkasi, koska se on ainutkertainen ja palkinnot jaetaan jo matkan varrella. Nauti niistä ja pysähdy tarvittaessa kuuntelemaan ja lepäämään kanssamatkaajan kanssa. Teemu halusi mennä loppuun asti täysillä ja niin sitten mentiin. TÄYSILLÄ eläminen ei kuitenkaan tarkoita kiirettä, suorittamista tai kaiken mahdollisen kokemista. Se tarkoittaa sitä että toivotaan ja uskotaan joka hetki hyvään sekä vietetään aikaa rakkaiden asioiden ja ennen kaikkea ihmisten kanssa! Kiitos Teemu kun saatiin sinut tuntea ja kulkea tämä matka sun rinnalla. LUOPUMINEN ei ole LUOVUTTAMISTA!

 

IMG_20190329_200433_503

Sini-Marja & koko Bodytonicin väki jää sinua kaipaamaan. Meillä kaikilla matkaa nyt harteilla kuitenkin sisupussi Teemun hahmo, joka kannustaa että anna mennä TÄYSILLÄ! Jotain meille kaikille unohtumatonta toit mukanasi kun tulit treenaamaan ja liikautit voimallasi elämäämme.

Tosiaankin näiden voimien kanssa kovat penkki tulokset, maksimi mave määrä ja iso haukkari jää aika pieneen arvoon. Tässä viellä linkit Teemun aiempiin viisauksiin.

Mestarien Liiga by Teemu

Mestarien Liiga by Teemu – väliaika