MESTARIEN LIIGA BY TEEMU – VÄLIAIKA


Teemun tarinaan päästiin tutustumaan jo viime vuoden kesällä. Suosittelen että luet Teemun aiemmat treenivinkkit että pääset kärryille missä ollaan menty. Koko loppuvuoden 2018 Teemu sai hoitoja, jotta aivoissa olevat kasvaimet saataisiin häviölle ja häviämään. Olen saanut usein jutella hänen kanssa kun hän on salilla käynyt treenaamassa. Edelleen joka kerta tämä tyyppi saa minut miettimään mistä liikunnassa, terveydessä ja elämässä nyt ylipäätään on kysymys ja mitä on FYYSINEN-  ja HENKINEN VAHVUUS.

Teemu on jutellut että treenaaminen on saanut jaksamaan pitkät päivät, viikot ja kuukaudet minkä hoitojakso on kestänyt. Välillä väsymys ja huono olo on kaatanut soturin sängyn pohjalle mutta sieltä hän on aina ilmestynyt vastaanoton ovelle kertomaan että on punnertanut kotona. “Tää saa mut henkisesti jaksamaan nämä hoidot, kun mä pääsen välillä treenaamaan niin se auttaa mua. Salitreeni saa mut omalta osalta jaksamaan hoitojen ajan”.

 

Liikunnalla on mieletön vaikutus meidän JAKSAMISEEN ja MIELIALAAN.Tavan tallaaja miettii usein työpäivän päätteeksi että jaksaisiko sitä treenaamaan lähteä. Mieli koittaa usein tarjota kaikki mahdolliset keinot, joilla fyysisen rasituksen voisi välttää.  Sinä hetkenä kun mielesi kyseenalaistaa treenaamisen niin koita muistuttaa sille miltä tuntuu treenin jälkeen, MIKÄ ON SE FIILIS KUN TREENI ON TEHTY? On ihmeellistä että mitä meidän mielessä ja kehossa tapahtuu sillä treenin jälkeen psyykkinen energia usein kasvaa vaikka kehoa olisi väsytetty. Treenaaminen oikeilla tehoilla kasvattaa jaksamista ja sen jälkeen onkin VIRKEÄMPI OLO ja HYVÄ FIILIS.

 

Teemun tarkastus koskien loppuvuoden 2018 hoitoja sekä tulevaa ei tuottanut toivottuja tuloksia. Hoidot eivät ole tehonneet niin että kasvaimet olisivat kokonaan hävinneet. Ne ovat selkeästi pienentyneet mutta eivät kadonneet. Nyt otetaan siis väliaika tässä taistelussa tämän taudin kanssa ja lääkärit pohtivat yhdessä parhaan mahdollisen jatkohoidon Teemun tilanteeseen. Koska hoitoja joudutaan jatkamaan on Teemun keho kovilla ja lääkärin suositus oli että salitreenaamista tulisi vähentää huomattavasti. “Mitä mä nyt teen kun en pääse salille tulemaan, miten mä jaksan tän seuraavan vaiheen?”, “Mä olin valmistanut itseni tähän puolen vuoden hoitoon ja nyt mun pitäisi jaksaa tätä vielä pitkään eteenpäin sekä luopua mun harrastuksista?! On aika pettynyt olo! ”

 

sport-treadmill-tor-route-163444

 

Välillä kun meidän keho kohtaa kovaa kipua tai liikaa rasitusta voidaan olla tilanteessa että joudutaan laittamaan se kaikkein rakkain harrastus jäähylle odottamaan hetkeä kun se keho jälleen kestää. On kyse sitten Teemun kokemasta tilanteesta, kovasta selkäkivusta tai vamman jälkitilasta niin välillä on vaan höllättävä. Meillä kun on vain tämä yksi keho käytössä niin joskus tämä on ainoa ratkaisu. Tämä ratkaisu on oikeasti hemmetin vaikea juurikin ehkäpä sen takia että rakas harrastus saa meidän HENKISESTI JAKSAMAAN tämän elämän tarjoamat kohtuuttomuudet ja pettymykset. Välillä liikunnasta on tullut ihmisille myös SELVITYMISKEINO ymmärtää päänsisäistä sekamelskaa ja jos se viedään pois, tuntuu että elämästä häviää kaikki hallinta. Usein kuitenkin liikuntakiellot ovat väliaikaisia mutta välillä liikuntalajia voidaan kokonaan joutua vaihtamaan. LUOPUMINEN on kuitenkin TÄYSIN ERI ASIA kuin LUOVUTTAMINEN. Me joudutaan vain välillä luopumaan meille rakkaista jutuista ainakin väliaikaisesti silloin kun kehoa ei kestä enempää.

 

Uskon kuitenkin että lajien kirjosta löytyy usein jokin muu laji jota voi harrastaa ja joka alkaa innostamaan. Kysyinkin Teemulta “mikä voisi olla sellainen laji tähän hetkeen olisi mukava ja jota voisi harrastaa?” Löydettiin monia vaihtoehtoja keilailua, biljardia, kävelylenkkejä ja uimista. Välillä myös se että pysähtyy kanssamatkaajan vierelle juttelemaan, saa aikaan sen että molemmilla on yhtäkkiä enemmän energiaa käytössä. LIIKUNNAN kuuluu mielestäni olla myös SOSIAALISTA, ei salin nurkassa yksin puhkumista! Sitä että kuunnellaan,  jutellaan ja ihmetellään menoa saa parhaimmillaan aivot treenaantumaan ja uusia hyviä ajatuksia liikkeelle. KIITOS siis TEEMU että pysähdyt herättelemään mua työntouhusta. Toivon että näiden kirjoitusten myötä monille muillekin aukeaa uusia ajatuksia… noh vaikka treenistä koska Teemun vaikutus omiin ajatuksiin on ollu mieletöntä. Uskon ja tiedän että kaikki salilla treenaavat tsemppaa sua Teemu täysillä vaikka harvemmin pääset nyt hetken paikalle!

Terkuin: Faniclubisi eli koko salin väki

fanclub