MILLOIN KEHON KOLOTUKSIA JA KIPUA KANNATTAA HOITAA?


Akuutin eli yhtäkkiä ilmenevän kovan kivun tai kolotuksen ilmestyessä suurin osa meistä hakee pian apua. Jos aamulla sängystä noustessa selkä ei suoristu tai niska käänny, niin kannattaa koittaa pitää kehon liikettä yllä arkisella liikkumisella,  ottaa kipulääkettä ja kokeilla kylmä- tai lämpöhoitoa. Sitten varata aika naprapaatille, fysioterapeutille, osteopaatille tai kovan kivun yllättäessä ensin lääkärille.

Usein kivut ja kolotukset kuitenkin pikkuhiljaa hiipivät kehoomme ja alamme hiljalleen huomata niiden haittaavan arkista liikkumista, harrastamista tai nukkumista. On hyvä koittaa itse hoitaa kipuja, kolotuksia ja jäykkyyksiä liikkumalla ja huoltamalla kehoa esimerkiksi foamrollaamisella. Tässä kuitenkin omasta kokemuksesta muutama vinkki  milloin käynti kehoasi hoitavan terapautin vastaanotolla saattaisi olla paikallaan. Pikkuhiljaa tullut kolotus voi välillä jäädä pysyväksi vieraaksi.

 • Huomaat jatkuvasti etsiväsi paikkaa, jossa voit painaa ja hangata kipeää selän kohtaa oven karmiin tai hyllyn reunaan. Liikutat tai jännität kipeää kohtaa jatkuvasti. Tästä kaikesta on tullut niin normaalia että teet jatkuvasti jotain helpottaaksesi kipua.

  selkäkipu, alaselkä kipu
 • Olet venyttänyt ja vanuttanut kipeää ja  kireää kohtaa mutta venyttely ei helpota oloa. Tai saattaa helpottaa mutta puolen tunnin päästä joudut tekemään samat venytykset, jotta kipu häviäisi. Etkä näytä venytellessä  näin iloiselle.
  kipu, venyttely,kehonhuolto
 • Huomaat että teet arjessasi asioita erilailla koska kipu estää liikettä. Esimerkiksi nostat erilailla koska muuten saattaa sattua.

selkäkipu

 • Kun joku kotona istahtaa viereesi ensimmäinen lauseesi on ”Voitko ihan vähän painaa tuosta kipeästä kohdasta”. Takaisin saat katsee ” siis taasko?”

  selkäkipu, niskakipu
 • Huomaat ottavasi usein kipulääkettä lihassärkyihin tai niistä johtuvaan päänsärkyyn. Kehonkorjaamolla tarjoamme ”lääkekaukustamme” esimerkiksi seuraavi:a mobilisointi ja hieronta, liike, ohjeistus palautumiseen, unohtamatta että hyvä fiilis luo pohjan sille että voit hyvin.

  kipulääke
 • On hienoa että koitat hoitaa kipuja kolotuksia itse. Kuitenkin jos ne ovat jatkuneet pitkään ja vaivaat usein niin ehkäpä  kehonkorjaamon vastaanotolla voin olla sinulle avuksi. Meille on tärkeintä löytää sinuun vaivaasi helpottava tekijä.

  P.S  Ajanvaraus jää usein aina ” Katson myöhemmin” ajankohtaan, niin mitä jos tekisit sen varauksen N-Y-T.