MAGIC MAY HAPPEN AT THE END OF YOUR COMFORT ZONE BUT LIVING HAPPENS IN YOUR COMFORT ZONE.


 

health coaching

Joka tuutista kerrotaan sankaritarinoita kuinka vasta äärimmilleen viety treeni, työ, tai muu elämä on sitä elämää isolla E:llä. Varmasti kun joudumme taistelemaan tiukasti jonkun asian eteen niin sen onnistuminen saa itsetuntomme kasvamaan, tunnemme kehittyvämme ja näin olomme paremmaksi. Käyminen oman mukavuusalueen ulkopuolella on tarpeelliista jos haluaa kehittyä ja kyllähän siitä hyvät fiilikset tulee. Kuitenkin jatkuva kehon äärimmilleen puskeminen ja useammalla elämän osa-alueella mukavuusalueen ulkopuolella olemisen lopputuloksena löytyy usein kuitenkin väsynyt  ja ei hyvinvoiva ihminen.

Meidän elämä on usein monisyinen ja siihen vaikuttavat monet asiat, ihmiset sekä ympäristö samaan aikaan. Huolehdimme usein perheestämme ja läheisistämme, käymme töissä, hoidamme taloudellisia asioista,  meillä toivottavasti on innostava harrastus, haluamme usein kehittää itseämme ja kaipaamme välittäviä ihmisiä . Comfort  zonen ulkopuollella oleminen yhdellä tai muutamalla elämän osa-alueella on varmasti välillä hyvinkin tervetullutta. Niinhän se elämä sitten pikkuhiljaa muuttuu ja pääsemme matkallamme eteenpäin.

Naprapaatti

Kun elämässä on liian monella osa-alueella mukavuusalueen ulkopuolella, eläminen ei tuokkaan aina mukanaan  taianomaista tunnetta vaan pikkuhiljaa kehomme ja mielemme väsyy jatkuvaan ääritilaan.  Meistä tulee  ärtyisiä, ylivirittyneitä tai jatkuvasti väsyneitä, sairastelevia,  huonosti itsestään  huoltapitäviä, vetäytyviä  ja ei niin mukavia tyyppejä.  Urheilevan ihmisen tai työtä täysiä puskevan  ihmisen ylirasitus ei koskaan ole lähtöisin vain yhdestä lähteestä. Ylirasitukseen tarvitaan lähes aina monen elämän osa-alueen uncomfort zonella olemista.

Elämässä täytyy välillä taistella itsensä kanssa mutta kyllä elämän pääsääntöisesti kuuluu tapahtua comfort zonella tai  ehkä siellä jossain uncomfort- & comfort zonen liitoksessa. Toki kun elämä kolhii ja ryvettää niin se myös suhteellistaa jokaiselle oman comfort zonen. Se on vyöhyke missä toteutamme meille tärkeitä asioita niin etteivät ne ime elämää meistä vaan lisäävät sitä. Tavallinen arki voi olla taivaallista. Kun meidän elämäntavat ovat  sellaisia, jotka sopivat arkeemme sekä ovat sopusoinnussa sen kanssa mitä pidämme tärkeänä niin elämä on usein kevyttä ja pienet mutkat matkassa eivät suista meitä raiteiltamme. Silloin voi välillä piipahtaa tekemässä taikoja ja venyttää rajojaan. Kuitenkin kun muistamme välillä levätä sekä antaa keholle ja mielelle ajan palautua, niin ei selässä ole raskasta taakkaa kannettavana. Kun elämään lisää mahdollisuuksia pakkojen sijaan on olo kevyempi.

Kuullostavatko jatkuva  kovaa harjoitteleminen, töissä eteneminen, ruokailun tarkkailu, huonosti nukkuminen, sairastelukierre, kipeä kroppa tutulta ?  Jos on tottunut jatkuvasti vaatimaan itseltään paljon monella elämän osa-alueella voi tuntua haastavalta päästää irti liiallisista tavoitteista ja jatkuvasta työn, liikunnan ja sosiaalisen elämän suorittamisesta.  Antaa itselleen luvan olla onnellisesti omalla comfort zonella sillä se saattaa joillekkin onnekkaille ollakkin se alue missä ”magic happens”. Hyvät asiat voivat tapahtua helposti!

 

real comfort-zone